Buliaus kepsneliai su daržovių piure

2019 metai DM prasidėjo nuo įvairių atradimų. Vienas jų – gruzijos prieskoniai, kurie puikiai tiko prie Lietuvoje užaugintos mėsos. Taigi Jūsų dėmesiui – buliaus kepsneliai su daržovių piure.

Reikės:

  • 300g. Lietuviško buliaus kumpio pjausnių;
  • Svanų druskos;
  • Raudonojo imeritiško padažo „Tkemali“;
  • „Kedainių konservai“ aštrių morkų salotų;
  • Šaldytų morkų – žirnelių mišinio;
  • Daržovių sultinio;
  • Grietinėlės;
  • Sviesto;
  • Česnakų.
  • 2 vyšninių pomidoriukų.

20190109_193241.jpg

Gaminame:

Jautienos kepsnelius pamarinuojame – įtriname svanų druska, pagardiname raudonuoju imeritišku padažu „Tkemali“. PATARIMAS : Kad mėsa būtų minkšta, prieš marinavimą gerai išmuškite. Kepsnelius apkepame keptuvėje, sudedame į kepimo indą ir uždėję aštrių morkyčių salotų kepame, kol kepsneliai taps minkšti. Į verdantį daržovių sultinį suberiame šaldytų morkų – žirnelių mišinį ir verdame kol daržovės suminkštės, pilame grietinėlę, dar paverdame, pabaigoje dedame sviestą. Sviestui išsilydžius sutriname blenderiu iki vientisos masės, pagardiname česnaku. Patiekalą papuošiame pomidorų gabaliukais. Prie kepsnio puikiai tinka nealkoholinis vynas.

Drakonų maistas 🙂

Dalintis: