Greitai pagaminamas trupininis pyragas

Šį kartą siūlome pasigaminti dar vieną trupininį pyragą.

Reikės:

  • 420 g. miltų
  • 200 g. cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 220 gramų šalto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 500 mililitrų uogienės

Gaminame:

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Į didelį dubenį įsijojame miltus, berkiame cukrų, kepimo miltelius, įtarkuojame šaltą sviestą ir įmušame kiaušinį. Rankomis viską maišome bei minkome, kol nebeliks sausų trupinių. Po to kepimo formą padengiame kepimo popieriumi bei suberiame du trečdalius tešlos – rankomis išlyginame paviršių, kad visas dugnas pasidengtų tešla, gerai prispaudžiame . Ant viršaus dedame uogienę, o ant šios tolygiai užbarstome likusį trečdalį trupinių. Kepame maždaug 45 minutes.

 

Drakonų maistas

Dalintis: