Orkaitėje kepti vištienos kotletukai

Mokslininkams nesutariant ką sveikiau naudoti kepimui: sviestą ar aliejų, nusprendžiau patiekalus dažniau kepti orkaitėje. Asmeniškai man, orkaitėje keptas maistas skanesnis, nes sultingesnis bei ne toks riebus. Šį kartą Jūsų dėmesiui – orkaitėje kepti vištienos kotletukai.


 

IMG_8820181754.jpgKotletams reikės:

  • Vištienos faršo (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukšto maltų džiūvesėlių su paprika;
  • Pipirų;
  • 1 a.š. adžikos;
  • Mėgstamų prieskonių.

Bulvių košei reikės:

  • Bulvių (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus);
  • Druskos;
  • Pieno.

Salotoms reikės:

  • Mėgstamo salotų mišinio;
  • Paprikos;
  • Alyvuogių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Citrinos sulčių;
  • Pipirų;
  • Sojos padažo.

 

Gaminame:

Į vštienos faršą įmušame kiaušinį, dedame: pipirus, adžiką, maltus džiūvesėlius su paprika, mėgstamus prieskonius, viską gerai išmaišome, formuojame nedidelius kotletukus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Nuskustas bulves išverdame sūdytame vandenyje, joms išvirus sutriname, pilame pieną ir dar šiek tiek paverdame. Salotų mišinį sumaišome su juostelėmis pjaustytos paprikomis, alyvuogėmis, užpilame padažu, pagamintu iš: alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, sojos padažu bei pipirais.

 

Skanaus linkintis Drakonų maistas 🙂

Dalintis: