Baklažanų apkepas

Jūsų dėmesiui – Italija kvepiantis baklažanų apkepas, aba kitaip tariant permidžiana.

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio baklažano;
  • 1 indelio pomidorų padažo;
  • 40 g. kietojo sūrio (permezano arba džiugo);
  • 100 g. mocarelos sūrio;
  • Mėgstamų prieskonių.

48389769_1899106856862800_1913782588955164672_n

Gaminame:

Supjaustome baklažaną plonomis riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame „pastovėti“, kad išsiskirtų skystis. Per tą laiką drauge su mėgstamais prieskoniais paverdame pomidorų padažą. Nusausiname baklažanus ir apkepame sausoje keptuvėje, kad baklažanai suminkštėtų. Kepimo indo apačią padengiame pomindorų padažu, dedame baklažanus, pilame pomidorų padažą, updedame mocarelos sūrio, pabarstome kietuoju sūriu, sloksniuojame tol, kol nebeliks baklažanų.  Apkepo viršus: pomidorų padažas ir sūris. Baklažanų apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

 

Skanaus linki Drakonų maistas :).

Dalintis: