Sumuštinukai „aperityvui“

Aperityvas  – alkoholinis gėrimas – patiekiamas ant stalo išgerti prieš valgant kaip priemonė, skatinanti apetitą. Tuo aperityvai skiriasi nuo kitos grupės gėrimų, patiekiamų po valgio.

Aperityvai paprastai patiekiami su smulkia užkanda – krekeriais, sūriu, paštetu, alyvuogėmis ir panašiai. Šiandien siūlome Jums pasigaminti mini sumuštinukų su dviejų rūšių užtepėle.

Reikės:

  • 1 vnt. prancūziško batono (galima naudoti su sviestu ir česnaku);
  • 4 virtų kiaušinio trinių;
  • Avokado;
  • Mėgstamo majonezo;
  • Saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
  • Kalamata alyvuogių;
  • 4 pipirų mišinio;
  • Rukolos.

Gaminame:

  • 1 užtepėlė:

Tiesą sakant pirmąjai užtepėlei panaudojau farširuotų kiaušinių įdaro likučius :). Kiaušinių įdaro – užtepėlės gamyba itin paprasta. Išvirtus kiaušinio trynius, kartu su avokadu, mėgstamu majonezu, 4 pipirų mišiniu sutriname „blenderiu“. Tepame ant prancūziško batono riekelių. Papuošiame saulėje džiovintais pomidorais.

  • 2 užtepėlė:

Supjaustome saulėje džiovintus pomidorus aliejuje, susmulkiname kalamata alyvuoges, pilame skysčio nuo saulėje džiovintų pomidorų, beriame pipirų mišinio, viską  sutriname „blenderiu“. Tepame ant prancūziško batono riekelių. Papuošiame rukola bei kalamata alyvuogių puselėmis.

Dalintis: