Saldžiarūgštė vištiena

IMG-bbd81a853eb0f1543c411dc59281b063-V.jpg

Traški kiniška vištiena

Reikės :

  • 1 paprikos;
  • 1 morkos;
  • 1/2 svogūno;
  • 1/2 aguročio arba 1 trumpavaisio agurko;
  • 2 vištienos krūtinėlių,
  • 4 – 5 šaukštų krakmolo;
  • 4 šaukštų sojos padažo;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 2 šaukštų aliejaus vištienos kepimui,
  • 4 šaukštų obuolių acto;
  • 2 šaukštų pomidoro padažo arba kečupo;
  • Permatomo nedidelio maišelio.

Gaminame:

Nuplauname vištienos filė, supjaustome ją juostelėmis. Į permatomą, nedidelį maišelį
sudedame krakmolą, ir supjaustytą vištieną. Tvirtai suėmus maišelio viršų purtome jame
esantį turinį kol vištiena apsivolios krakmole. (Krakmolas mėsai suteiks minkštumo ir
sultingumo). Mėsą dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Iškeptą vištieną dedame į atskirą indą.

Papriką supjaustome kubeliais, morką – šiaudeliais, svogūną – riekelėmis,
agurką ar agurotį sutarkuojame norima forma. Į Įkaitintą keptuvę sudedame morkas, pakepiname porą minučių, sudedame papriką, svogūną, pakepiname dar porą minučių, sudedame agurką ir vištieną. Įpilame actą, sojų padažą, pomidorų padažą arba kečupą. Įdedame medų ir gerai viską išmaišome. Patiekiame su virtais ryžiais.

Drakonų maistas

 

 

 

Dalintis: