Traškios cukinijos

Vienas iš tų kartų kuomet „Drakonų maistas“ susitinka su „Palėpės Turtais“ vakuoti. Visi receptai eina velniop, virtuvė dreba, muzika plyšauja ir visi namai kvepia vakuotų rudens kvapu. Ne veltui sakau jog receptai eina velniop. Nes mes atsisakome viską skaičiuoti ir kaip sakoma viską statome ant kortos, kaip bus taip. Ir viskas pavyksta wow.

Pastaba:  „Drakonų maistas“ „Palėpės Turtai“ maistas gaminamas kartu yra ekstremalus, aštrus gurmaniškas, todėl kartais gali prireikti pakeisti kai kuriuos ingridientus.

Reikės : 

  • 5kg cukinijų, gryno svorio, be sėklų ir odos
  • 2 kg paprikų
  • 1 kg svogūnų
  • Garstyčių grūdelių
  • Kumino
  • Čili pipirų
  • Kmynų
  • Aliejus ~ pagal turį apie 500 ml
  • Actas pagal skonį ~ 500 ml
  • Druska, pagal skonį

Gaminame :

Nulupame cukinijas, svogūnus, išdarinėjame paprikas. Supjaustome, pagal tai kokį norime matyti vaizdą, arba kaip skaniau valgosi. Mum patiko stambūs gabalai. Viską dedame į didelį patogų puodą užpilame visus ingridientus ir verdame. Virimo laikas priklauso nuo to ar norime traškių daržovių ar minkštų. Verdant reikia paragauti ir nuspręsti ko norime. Nes kietumas marinuojant nebepasikeičia. Stiklainiukus išplauname su karštu vandeniu ir soda ir verdančias cukinijas sudedame ir iškart užsukame.

Drakoniškai aštrus vakavimas 🙂

Ačiū „Palėpės turtam“ už bendradarbiavimą, idėjas, puikų skonį bei rudens gėrybes 🙂

Dalintis: