Top 6 mano maisto aksesuarai

20180914_134333_0001IMG_20180912_172701

 

Gamindami maistą dažnai galvojame, kas, kur, su kuo dera, kas nedera, kaip naudoti vieną ar kitą prieskonį, kur jis geriau derėtų. Aš dažniausiai vadovaujuosi paprasta logika, jei man kvepia skaniai, vienas ar kitas prieskonis aš įsivaizduoju kaip jis derės viename ar kitame patiekale ir tiesiog jį dedu pagal savo skonį. Tiesa aš esu gurmanė na, o prieskonių kalboje, aš vartoju žodžius, aštru, sūru, saldžiarūkščiai.

Tačiau ketinu patarti kokius „maisto aksesuarus“ naudoti, norint neprašauti, net labai švelnaus maisto mėgėjui.

Štai jum Top 6 mano maisto aksesuarai

  • 1. Bazilikas
  • 2. Raudonėlis
  • 3. Česnakinė druska
  • 4. Himalajų druska
  • 5. Juodieji pipirai
  • 6. Soja

IMG_20180912_172822

Bazilikas – Raudonėlis – Česnakinė druska

Šie prieskoniai tinka labai daug kur, jie yra gan švelnūs, bazilikas maistui priduoda sodrumo, raudonėlis vientisumo išbaigtumo, česnakinė druska pikantiškumo.

Panaudojimo būdai : Vištiena, kiauliena, jautiena, makaronai, salotos, kalakutiena, įvairi žuvis (tik į žuvį rekomenduočiau rinktis, ne česnakinę druską, o tik česnaką) užkandžiai, sriubos.

Mano mėgstamiausi :

Himalajų druska -Juodieji pipirai

IMG_20180912_172532

Vienas iš mano „top usable“ derinukų. Tai juodieji pipirai ir Himalajų druska. Apskritai paprastą druską pakeičiau Himalajų druska, nes ji yra mažiau sūri, nesikaupia organizme, ir jos švelnus skonis man labiau prie širdies. Juodieji pipirai apskritai yra nepamainomas virtuvės ingridientas. Mano mėgiamiausias šių aksesuarų naudojimo būdas yra nesmulkinta Himalajų druska ir nesmulkinti pipirai malūnėlyje. Nes kas kartą sumalus prieskonius vis kitam patiekalui jie šviežiai skleidžia aromatą. Taipogi dedu nesmulkintą rozmariną pastariesiems į kompaniją.

Panaudojimo būdai : Mėsa, salotos, užkandžiai, kiaušinienė, silkė.

Mano mėgstamiausi :

Soja

IMG_20180912_172915

Mano mėgstamiausia soja, esu mėginusi įvairių sojos padažų, tačiau šio man niekas nenurungia. Soja mano galva tinka labai daug kur, ji sodraus skonio, naudojant ją tikrai nereikia druskos, ji puikiai tinka marinavimui.

Panaudojimo būdai : Mėsa, Salotos, užtepėlės, makaronai, daržovės.

Mano mėgstamiausi :

IMG_20180912_172709

Susitiksime kitoje Drakoniškoje apžvalgoje :)
Dalintis: