Keliauk dviračiu ir skanauk Neringos

20180911_112405_0001

Kasmetinę kelionę į Kuršių Nerija pradedu ir šiemet. Ši kelionė ypatinga tuo jog nuo Smiltynės perkėlos iki Pervalkos, Preilos arba Nidos kuriose dažniausiai apsistojame vykstu su dviračiu.

Yra net keli būdai nukeliauti su dviračiu į Kuršių Neriją.

Vienas iš būdų vykti nuosavu automobiliu, ir vežtis dviračius pritvirtinus ant specialaus kablio skirto dviračiam transportuoti. Arba vykti autobusu kuris taipogi gabena dviračius. Tik vertėtų iš anksto perkant bilietus internetu rezervuoti vieta vietą dviračiui. Vertėtų atkreipti dėmesį jog ne visos vežimo kompanijos turi autobusus pritaikytus vežtis dviračius.

Šiek tiek tiek naudingos informacijos:

  • Nuo Smiltynės iki Nidos dviračiu yra: ~50 km
  • Smiltynė – Preila ~ 40 km
  • Smiltynė – Pervalka ~ 30 km
  • Smiltynė- Juodkrantė ~ 15 km

Jei nesate pratę tokį atstumą įveikti dviračiu, pirmam kartui geriausia mėginti įveikti trumpesnį atstumą. Dviračių kelias iki Juodkrantės yra arčiau jūros tad į jį patekti patogiausia ties Juodkrantės paplūdimiais.

Na ir žinoma Kuršių Nerijos maistas, bei mano gaminiai 

Tik pas Joną

Visų pirma rekomenduoju paskanauti rūkytos žuvies, dažniausiai užsuku į užkandinę „Tik pas Joną“ Kur galima užsisakyti rūkytos žuvies, bei gėrimų.

IMG_20180827_134110

Aš dažniausiai visur stengiuosi valgyti žuvį, nes tai vienas mano mėgstamiausių patiekalų. Tačiau ne visur randu to ko noriu.

Teko lankytis „Sena sodyba“ 

Užsisakėme žirnių sriubos, dešrelių su bulvytėmis free, kiaulienos kepsnį, ir krevečių salotų. Maistas skanus, kainos nėra didelės, patogi vieta papietauti Nidos centre. Gal tik mažiausiai žavi kavinės aplinka, erdvė nėra didelė, aplink vaizdas į žvejų namelius mėlynom langinėm, o labiausiai nuvylė faktas jog prieš tai minėtoje užeigoje „Tik pas Joną“ galima įsigyti šviežiai rūkytos žuvies, tačiau nėra galimybės užsisakyti nieko kito, o šalia esančioje Senoje sodyboje yra įvairių patiekalų, tačiau deja negalima atsinešti žuvies ir užsisakyti atsigerti, tai mum pakišo koją, nes ne visi norėjo tik žuvies, o kas norėjo žuvies liko nepatenkinti 🙂

Taipogi lankėmės  „Viešbutis kavinė Flora“

IMG_20180809_151831

Šioje kavinėje meniu pasirinkimas nėra labai platus, tačiau mane sužavėjo vištiena su pupelėmis, žirniais ir pievagrybiais. Puikiai gražiai patiekta, puikiai suderintas skonis, šį patiekalą užsisakiau net du kartus atostogaujant Neringoje ir nei karto jis manęs nenuvylė.

Kavinė “ Kuršis“ Nidoje

Maistas tikrai labai skanus, gražiai patiektas, kainos nėra didelės, kepsnys ~ 10 eur salotos ~ 7eur, patogi ir jauki vieta papietauti. Valgėme cepelinus, vištienos kepsnį su žaviai pateiktom bulvytėm, ir krevečių salotas.

Restoranas „Ešerinė “ Nidoje

Na turbūt tai vienas brangesnių restoranų Nidoje, tačiau maisto išvaizda skonis patiekimas ir kavinės aplinka nenuvilia. Nes gali pietauti ir grožėtis vaizdu į kuršių marias, tiek valgant lauke, tiek viduje.

Na ir smagioji dalis maisto ruošimas ir meniu planavimas 

Iš anksto vykstant į kuršių Nerija susiplanavome meniu, planavome pusryčiam ir vakarienei. Klaipėdoje apsipirkome iškart visam atostogų laikotarpiui. Labai gerai jog nusprendėme apsipirkti Klaipėdoje, nors Nidoje ir yra Maksima tačiau ten nuolatos labai didelės eilės, kurios baisiai vargina. Maistas 3 suaugusiem ir vaikui 5 dienom pusryčiam ir vakarienei kainavo apie 70 eur papildomai pirkome tik gėrimus.

Tai tiek Drakoniškos Kuršių Nerijos 
Dalintis: