Silkės tartaras

Susipažinti su tartaru teko „Gan bey “  restorane, beje viename iš mano mėgiamų, nors tradiciškas totoriškas tartatas turėtų būti iš žalios mėsos faršo, tačiau man teko valgyti, tartarą su žalia lašiša ir tunu. Likau nustebinta, nes patiekalas man labai patiko, žalios žuvies skonis visai neišgąsdino, buvo tikrai labai skanu. Taigi nutariau namie pasigaminti kažką panašaus, tačiau su silke, išlaikant panašų patiekimo principą.

Silkės tartaras 

Reikės : 

Gaminame:

IMG_20180811_151442

Pirmiausia burokėlius supjaustau kubeliais, apšlakstau purškiamu balzaminiu actu, soja. Silkę supjaustau kubeliais, kiaušinį sutarkuoju, agurkus supjaustau kubeliais. Apačioje dedu silkę, virš jos kiaušinį sumaišytą su majonezu. Tada dedu prieskonius, agurkėlius ir burokėlius viršuje. Patį viršų apibarstau cinamonu, kas suteikia puikaus skonio.

Štai toks tas drakoniškas silkės tartaras 🙂

Dalintis: