Silkė su gvazdikėliais ir cinamonu

Siklę galima paruošti įvairiais būdais, tačiau cinamonas yra puikus prieskonis silkei suteikiantis puikaus aromato ir neįprasto salsvo skonio.

Silkė su gvazdikėliais ir cinamonu

Ko reikės :

  • Silkės (visada perku Desė dūmo skonio )
  • Svogūnų,
  • Gvazdikėlių,
  • Smulkinto cinamono,
  • Persilado,
  • Acto,
  • Pipirų,
  • Cukraus.

Gaminame

Silkę supjaustau gabalėliais, svogūnus skiltelėmis, viską sudedu į gilesnį indą. Ir ruošiu marinątą. Actą sumaišau su vandeniu, proporcijas renkuosi pagal silkės kiekį, reikia jog silkė bei svogūnai būtų apsemti marinatu. Acto kiekį į vandenį pilu pagal skonį. Įdedu cukraus, pipirų, gvazdinėlių bei cinamono viską išmaišau ir užpilu ant silkės. Patiekalą skaniausia valgyti po kelių val. kuomet marinatas įsigeria į silkę.

Drakoniškai skanu 🙂

Dalintis: